Outdoor i et lokalt perspektiv
Af Mads Frandsen, byrådsmedlem Venstre og formand for Outdoorudvalget
Outdoor udvikler sig nærmest dag for dag i vores kommune – Danmarks Outdoorhovedstad. Vi oplever, at stadigt flere får øjnene op for de potentialer, som vores kommune rummer. Det gælder for de mere end 95.000 indbyggere i Silkeborg Kommune, men også udefrakommende.
I Outdoorudvalget arbejder vi fortsat med, hvordan vi realiserer endnu mere af det potentiale, der befinder sig i at være selvudnævnt Outdoorhovedstad.
Senest har vi her i marts uddelt samlet 85.000 kr. til tre lokalområder; Kjellerup, Skovlandet og Resenbro, der hver især har arbejdet med, hvordan outdoor kan udgøre en større del af hverdagen i deres område.
Det er første gang, at vi i et samarbejde mellem trioen kommune, Business Silkeborg og lokalområde, har set på, hvordan vi sætter mere skub under outdoor i et lokalområde. Et fokus har været, hvordan outdoor også kunne være en del af den lokale velfærd i institutioner, skole mv.
Jeg ser særligt frem til at se, hvordan outdoor i de tre lokalområder bliver en større del af velfærden. Vi vil kunne tage store skridt, hvis vi allerede nu kan begynde at få outdoor trukket ind på vores velfærdsområder.
Foruden det beskrevne initiativ, er der også igangsat såkaldte makkerskaber mellem Outdoorudvalget og hhv. Socialudvalget samt Børne- og Ungeudvalget, hvor formålet er det samme, nemlig at skabe bedre velfærd med inddragelse af outdoor.
En fremtidig historiefortælling omkring Outdoorhovedstaden Silkeborg kunne være, at det er her vi lykkes med at trække outdoor ind i velfærden. Dette tænker jeg i bund og grund er et større særpræg og karaktertræk, end at vi har mange motionister i naturen.
På den korte bane ser vi frem til at følge, hvordan arbejdet med outdoor skrider frem i Kjellerup, Skovlandet og Resenbro. Bliver dette en succes, er der måske basis for, at vi på et senere tidspunkt kan rykke videre til nye lokalområder.