POLITISK NYHEDSBREV FEBRUAR 2021
Velkommen til endnu et nyhedsbrev fra mig, hvor indholdet igen har været præget af COVID-19.
Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget startede februar ud med udvalgsmøde mandag 1. februar. Her bevilgede et flertal af udvalget bl.a. et tilskud til Teater Magistraten på 129.000 kr. fra vores kulturelle frie midler til projekt ifm. Silkeborg Bys 175 års jubilæum. Når jeg skriver et flertal, er det fordi, at jeg stemte imod i sagen. En væsentlig årsag er, at jeg synes vi skal ramme noget helt ekstraordinært, når vi vælger at give slip på lidt over 10 % af vores kulturelle frie midler til en ansøgning. Det mener jeg ikke vi gør i dette tilfælde.
Socialudvalget havde dagen efter udvalgsmøde. Her kunne vi se en risikoanalyse for 2021, der ikke ser lovende ud. Derudover principgodkendte vi i udvalget, at ansvaret for vores STU overgår til beskæftigelsesområdet. Det samme har man nikket ja til i Arbejdsmarkedsudvalget. Det er vigtigt at understrege, at der ikke er tale om en endelig godkendelse, og at der skal undersøges mere, inden at en endelig beslutning træffes. Jeg synes dog, at der kan være mange gode elementer ved at rykke ansvaret fra socialafdelingen til beskæftigelsesafdelingen.
Efter det ordinære udvalgsmøde, var der møde mellem Socialudvalget og Outdoorudvalget, hvor vi talte om perspektiverne for et samarbejde mellem udvalgene omkring mere outdoor i velfærd.
Onsdag 3. februar havde vi online gruppemøde i Venstre, hvor vi fik vendt forskellige emner. En fordel ved at alle møder for øjeblikket foregår online, er at der ofte er bedre mulighed for små korte møder, hvor der hurtigt kan informeres og besluttes. Dette gælder også for gruppemøder. Vi havde naturligvis også gruppemøde ifm. byrådsmøde og målseminar.
Mandag 8. februar havde Outdoorudvalget et møde med Børne- og Ungeudvalget, tilsvarende det vi havde haft ugen forinden med Socialudvalget. Denne dag var dagsordenen det samme, og her var konklusionen også, at der er et potentiale at arbejde videre med.
Byrådet havde temamøde senere samme eftermiddag. Her var det Arbejdsmarkedsudvalget og AQUA’s masterplan der var i fokus.
Dagen efter havde vi udvalgsmøde i Outdoorudvalget. Vi startede med en dialog med den nye direktør for Outdoor Institute. På mødet brugte vi en god rum til på at tale omkring rammen for evt. makkerskaber med hhv. Socialudvalget samt Børne- og Ungeudvalget.
Efter udvalgsmødet var jeg online sammen med en gruppe borgere fra Resenbro. De er et af tre lokalområder, der er udvalgt til at arbejde med, hvordan man kan få mere outdoor i lokalområdet, i samspil med de velfærdsfunktioner man har lokalt.
Februar har ikke været tiden for fysiske møder. Undervejs i februar har jeg derfor et par gange rykket møder udendørs, hvor vi har afviklet møderne under en gåtur. Det fungerer faktisk også fint.
Der har som sædvanligt i løbet af måneden også været en række formandsmøder i hhv. Outdoorudvalget og Socialudvalget, hvor jeg har deltaget.
Uge 7 var som for mange andre, også stille for mit vedkommende. Der var god til at være sammen med Rebecca og Emil. Fredag 19. februar havde vi dog et ekstra møde i Socialudvalget, hvor vi skulle tage stilling til placering af 24 handicapboliger, som vi har videre indstillet til forligspartierne. Anbefalingen er Granmosevej i Kjellerup.
Mandag 22. februar var der byrådsmøde – mit første i 2021, da jeg jo havde afbud til mødet i januar pga. Emils fødsel. På dette møde fyldte Tange Sø en del. Heldigvis var der undervejs opbakning til den tilgang, som borgmesteren havde fremlagt og søgte opbakning til.
Dagen efter var jeg til møde med repræsentanter fra skolebestyrelsen på Fårvang Skole, der har tanker og idéer om, hvordan området omkring skolen kan gøres mere trafiksikkert. Det arbejder vi videre med.
Februar blev måneden, hvor der blev udmeldt en mindre genåbning af en del af samfundet. Forinden havde jeg skrevet dette indlæg på min side: https://www.facebook.com/stemfrandsen/photos/a.761208787227547/4336809516334105/
Byrådets målseminar fandt sted onsdag 24. februar. Indholdet var hen ad vejen noget vi kender fra tidligere; anlæg, likviditet, budgetrammer mv. Dog i år afviklet i en online form. Konklusionen er, at det faktisk ser fornuftigt ud, selvom at der desværre er mange, der prøver at tegne et billede af, at vi står i en svær situation.
I går lørdag var jeg på vandring i Balle-området sammen med borgere og en håndfuld politiske kollegaer. Vandringen og snakken udspringer konkret af den meget debat der er omkring en lokalplan i Astrid Lindgrens-kvarteret, der skal politisk behandles i marts måned.
Nu vil jeg nyde resten af dagen sammen med min familie.
Tak fordi, at I læste med.