Politisk nyhedsbrev marts 2019
Vi er nået til den sidste dag i marts måned og derfor er det også tid til, at I igen skal have mulighed for at kunne læse et nyhedsbrev fra mig, hvor jeg vil forsøge at komme lidt omkring, hvad jeg har beskæftiget mig med i marts.
Den 4. marts var jeg til Idrætsrådets repræsentantskabsmøde. Idrætsrådet i Silkeborg Kommune er et organ, som idrætsforeningerne skal kunne gå til, hvis man ønsker fx opbakning til en given sag. Igennem årets løb mødes Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget og Idrætsrådet et par gange, hvor vi diskuterer idrætspolitiske anliggender i kommunen.
Socialudvalget havde udvalgsmøde 5. marts, og her var jeg desværre fraværende med sygdom. På dagsordenen var der en lang række orienteringspunkter, der vedrørte bl.a. regnskaber, drifts- og anlægsoverførsler, bevillingsmål og driftstilsyn. Ikke ligefrem sager, hvor der er meget politik i, men alligevel væsentlige og en del af hvervet som medlem af et politisk udvalg.
I samme uge var jeg yderligere til møde med den private institution Bo/Skole/Job fra Silkeborg, der gerne ville mødes med Helle Gade (formand Socialudvalget) og jeg, for at diskutere samarbejdet med Silkeborg Kommune. Samme dag var jeg i Viborg, hvor Business Region Aarhus holdte konference, med fokus på turismeudvikling i Østjylland. Senere samme aften var jeg til møde med lokalrådet i Fårvang.
På udvalgsmødet i Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget godkendte vi bl.a. en fremadrettet anderledes disponering af Ungepuljen. Denne pulje på 50.000 kr. har hidtil været administreret af Kulturrådet. Fremover vil halvdelen af beløbet blive disponeret af lederen fra Ungekulturhuset, hvilket forhåbentlig også vil kunne medvirke til aktiviteter dette sted. Yderligere godkendte vi handleplanen for 2019 vedr. for idræts- og fritidspolitik.
Tirsdag 12. marts var det tid til uddeling af kommunens idrætspriser. Her var der intet mindre end 150 prismodtagere, hvilket er ny rekord her i kommunen: https://www.facebook.com/stemfrandsen/photos/a.761208787227547/2620798711268536/?type=3&theater
I marts har jeg også været til møde, hvor vi har set nærmere på planlægningen af en Ungecamp. I Ungestrategiudvalget har vi fået 150.000 kr. i forbindelse med budgetaftalen for 2019, som vi kan bruge til at arbejde med initiativerne i vores udspil til ”En Enkel Indgang”. Vi har i udvalget valgt at ville arbejde med en generel aftabuisering, og derfor foreslår vi at afvikle en Ungecamp i forbindelse med Folkemødet i september måned.
Generelt fornemmer jeg en fin interesse for Ungestrategiudvalgets arbejde, hvor vores hovedmål som bekendt er at få flere unge i uddannelse og beskæftigelse. Fredag 15. marts holdte jeg et oplæg for medarbejderne på Ungeguiden, hvor jeg fortalte omkring vores arbejde i 2018.
Kommunen var i marts også værter for VM i curling, der foregik i Silkeborg Sportscenter. Mange tænker formentligt, at det ikke rykker alverden, at sådan et mesterskab foregår netop her, men alligevel er der dog for mig at se mange gode sideeffekter – læs hvad jeg skrev tidligere på måneden:
https://www.facebook.com/stemfrandsen/photos/a.761208787227547/2631107533570987/?type=3&theater
Arbejdsmarkedsudvalget afholdte i marts måned et dialogmøde, hvor repræsentanter fra uddannelsesverdenen, erhvervslivet, de faglige organisationer, embedsfolk og politikere var inviteret til at give input til udvalgets fremadrettede fokuspunkter. Jeg var i en gruppe, hvor vi havde til opgave at komme med synspunkter omkring brancheskift. For mig at se, er det et afgørende fokusområde, hvis vi skal lykkes med at få flere mennesker i beskæftigelse, ligesom at vi kan skabe mere arbejdskraft til brancher, der er pressede på at skaffe medarbejdere.
Torsdag 21. og fredag 22. marts var jeg med til Kommunalpolitisk Topmøde i Aalborg. Et af punkterne var offentliggørelsen af en undersøgelse af det politiske lederskab i kommunerne. Heldigvis er den generelle oplevelser blandt danske byrådsmedlemmer, at man har mulighed for at få indflydelse og være med til at sætte retning.
Efter KL Topmødet i Aalborg tog jeg videre til Ungestrategiudvalgets udvalgsmøde, der blev afholdt i Aalborg, da vi skulle mødes med repræsentanter fra Aalborg Kommune, for at høre hvordan de havde arbejdet med en ungestrategi. Det var rigtig godt at høre om deres erfaringer, ligesom det var godt at høre, at de på mange måder var blevet inspireret af Silkeborg Kommune, bl.a. med hensyn til vores garantiskolesamarbejde.
Byrådsmødet i marts var relativt kort. Et punkt der dog tog noget tid, var et forslag om, hvorvidt vi i kommunen skal have en arkitekturstrategi. Et enigt byråd sagde ja til, at man skal arbejde henimod at få en strategi, men der var dog bl.a. en række af mine V-kollegaer, der havde noget meget fornuftige synspunkter, bl.a. at det ikke blot skal være en strategi på glittet papir, som skaber alt for mange restriktioner.
Denne weekend har der været fuld damp på – dog ikke rent politisk. I går tilbragte Rebecca og jeg det meste af dagen med havearbejde, og i dag har jeg været ude at cykle sammen med de andre deltagere fra Broen Danmark Rundt. Her til eftermiddag har jeg holdt fødselsdag for Rebecca, der fylder år i morgen.
Min sidste kommentar i dette nyhedsbrev går på et læserbrev jeg skrev tidligere på måneden. Læs det her, med mindre at du allerede er gået helt kold i læsningen af mit nyhedsbrev: https://www.madsfrandsen.dk/taler-vi-hinanden-og-silkeborg-op-eller-ned/?fbclid=IwAR3VHcHw8R7rLZjQNdHob064yp0LolEOz8aUdKFqDlcQgPlP9-_i_1WJzeI